live från köket

Tjena.
Före er som undrar angående det förra inlägget så; Nej, jag är INTE sådär bra på italienska. Ni behöver inte oroa er!

Just nu kör vi live från köket,  där det snart ska lagas mat i form av laxburgare och dessutom bakas bröd. fett nice. Ingen träning idag heller, är nog bäst så med tanke på den brutala träningsverken man fick av spinningen/styrkan igår!
Annars så har den här tisdagen gått ungefär lika sakta som vanligt, med skola 8-4. inte okej! Sedan drog jag och Ida ner på stan för lite desperat jakt på kläder till torsdagen, men det gav inget resultat, vi får la se vad som händer. Kvällen lär väl bjuda på plugg , som vanligt, och kaaanske lite social tid, man kan ju hoppas...
Imorgon väntar rullskidsO,skola och teori, på torsdag simning och feeeeeeeeeeeeeeeeest. Helt okej!

Igår fick jag förövrigt en skön kommentar om mitt efternamn; Alltså, ditt namn är så bra, för man kan ha så mycket roligt med det!
Där ser man!

Nu; mat.

SOLOOOOOOOOOOOOOOONG!
/J

italiano

Buona sera, cari lettori!
In quanto italiana è una chiara soggetto preferito,
 così ho pensato di scrivere questo post tutto su un solo italiano.


Skojar bara.
Okey, det har väl inte blivit allt för mycket skrivet här på senaste tiden, men det kan ju bero på att våra dagar har sett ut på följande vis: äta,skola,träna,äta,plugga,sova. Alternativt: äta,träna,äta,skola,träna,plugga,sova.
Kul va?
Fartvecka var det som gällde denna vecka, så nu jävlar om vi inte har förbättrat vårt vo2 max! Vi har dessutom haft besök av en groda, fått finurliga svar av eniros svar på allt samt sagt många fula ord om skolan.
Andra halvan 20b befinner sig i stockholm för Lidingöloppet, medans jag sitter här och varvar pianot med Julius Caesar och taggar för att gå ut och valla skidor.. Imorgon är det orientering i Avesta som gäller, får väl se om det blir en spännande avslutning på den prestigefyllda dala-juniorcupen. hehe.

på söndag bär det av till Falun och Elin, och nästa vecka väntar gymnasiefest och Torsby!
Naaaaice.

Nej nu är det dags att tänka på annat,
buonanotte a tutti!
/J

Idag har vi varit effektiva!

efter en stressig vecka där vi har haft fullt upp hela dagarna med träningar och plugg så tog vi idag vårat förnufft till fånga och städade lägenheten. stackarn har fått stå ut med en massa skit den här veckan!
dagen har annars bestått av camping test, ett test på rullisarna där man kör stakning, skate och enbart benskate 100, 400 och 2500 m. benskate är rena mördaren! hej träningsvärk imorgon säger jag!
helgen tillbringades som sagt i åmål/strömstad för min del och tävlingarna gick helt okej, jag lyckades änltigen ta mig till en SM-final :))
nu ska jag försöka packa en väska för imorgon hoppar jag och krisitan på bussen till stockholm där lidingöloppet väntar. 06.30 går bussen så det bäst för mig att jag kryper ner under täcket i tid idag!
/F

förändring

wouups, nu ser bloggen lite konstig ut, men håller på att testa lite nya designer så det får vara så här för tillfället :P
idag åker jag ner till Åmål och imorgon vidare till Strömstad för lång-SM. 3:dje gången gillt hade jag tänkt ;)
/F

knasigt

Tja

tänkte bara säga tack för det fina grattisinlägget,
jag lever,
mår rätt okej,
och har sovmorgon imorgon.
saknar filmkvällarna!

nu ska jag sova
länge
ända tills klockan 9 faktiskt.
hehe.

Puss och kram
/J

kockar i 20B

tjenaree!
för en stund sen var det allmänt kaotiskt i vårat kök, vi lagade vegetarisk lassange, skinksås och börd samtidigt. haha vi sprang fram och tillbaka mellan spisen och bordet, kollade recpet och rörde i alla kastruller samtidigt ;)
men vi lyckades riktigt bra kan jag lova
här har ni resultatet :
yes, det var våran kväll.
nattiii :))

Solen i ögonen

hamnade här på en bänk i solen utanför torpet, oboy bulle hembakat börd och en kiwi. mumma! har precis städat och dunkat musik i lägenheten och nu var det meningen att jag skulle plugga men vem vill det när man kan sitta här och mysa?!
i helgen var vi i 20B + resten av Leksands OK i Oskarshamn. Medel- SM var det som gällde men ingen av oss tog oss till finalen. jag lyckades till och med med bedrifetn att komma sist, har nog aldrig hänt mig förut skulle jag tro!
tråkigt såklart men vi åkte ut till finalen ändå och hejade på Kalle och annat folk som hade sprungit bättre än oss. söndagens stafett gick dock bättre, vi sultade på en 20:e plats och det var vi nöjda med eftersom det var vår första SM-stafett :))
på fredag hakar jag på ner till lång-SM. ska ta revanch där hade jag tänkt ;)
nu ska jag snart lämna solen för ett varmt rum och träningssamtal med min tränare Peter.
/F

födelsedag

Idag fyller Johanna 17 ååår
GRATTIS!! :D

knaskalas havrefras

Hola!

Här i 20b har det just ätits en enastående enkel middag bestående av korv i ugn och potatismos, och dessutom väntar en äppelpaj på köksbänken, en plommonkaka i ugnen och en halvfärdig tårta i kylen ;) svullo-tisdag? Nej,  bara bakryck à la Johanna. Fast mätta som vi är så får vi bara smaka äppelpajen idag, resten åker in i frysen eller får vänta tills torsdag, 10/9, moahaha.

Idag har vi också varit ute på en fruktansvärt ointressant vandring mellan mora och läde. För oss skidåkare, inte direkt något nytt. Nej, ska vi vandra så ska vi göra det på ett roligare ställe! Alperna kanske? Iallafall Sälen!
under eftermiddagen har det pluggats en del, men det gick ganska dåligt eftersom; 1. jag kan inte ens kan du det här? frågorna på matten 2. jag inte är så insatt/intresserad av den isländska forntiden.
därför övergick jag till att göra något åt all frukt vi har liggandes här hemma!

Snart kommer Ida hit med sin specialäppelpaj eftersom hon nog inte skulle må så bra av att äta våran, och kollar på idol. Vi tänkte också dra upp till gula om vi hinner för lite hämndplaner, mer om detta senare när vi ser om det funkade eller inte :b

Nu ska jag plugga otroligt mycket och aktivt i 19 minuter! hehe..

SEE YAAA!
/J


klaffsa i en myr och springa tills man spyr

hej där!
ligger här i sängen och totalslappar, så skönt!
vi är mitt uppe i ett helg-läger här i Mora, och idag skulle det avslutas med jättemultipass i 5 timmar!! men jag körde ett lite kortare pass eftersom det är JSM i orientering nu till veckan :)) på trosdag åker vi ner till oskarshamn och sen är det medel-kval på fredag, förhoppningsvis en final på lördagen och så stafett på söndag. jag johanna och marie ska kämpa för Leksands färger i D20. det kommer blir great!
vi har som sagt haft läger hela helgen och det började med SLIK-joggen i fredags där de flesta hade mer eller mindre ont i magen. hmm kan det ha berott på pannkakorna som serverades till lunch?!
igår tog vi oss till Grönklitt på rullskidorna. efter en lunch där uppe var det dags för myrlöpning. vi var runt 10 tjejer som skulle vika av mot ett annat myrstråk efter halva passet och det slutade med att vi sprang helt vilse!! okej vi hade en karta, men det var liksom en"skidåkarkarta", 1:27000 del och det ska man inte ge till orientrare. det skapra ju totalkaos i våra hjärnor! hur som hellst så hade vi tydligen varit fel redan när vi lämnade de andra. så i cirkus 1 timma var vi helt vilse i björnarnas hemtraket, grönklitt. det ända vi såg var myrar och små sjöar. så det hade liksom inte hjälp att ringa tränarna, vi hade ju absolut ingen aning om vart vi var!!
sen på kvällen bakades det pizza och sågs på film i curry, mysigt som alltid!
nu funderar jag på att ta tag i lite plugg, men först får det bli en kopp te och kanske en bulle?
det är sådär mysigt höstigt ute nu också! jag har alltid tyckt illa om hösten och allt grått ute men så länge det är sol och löven börjar bli färglada så är det ju bara mysigt. och hur härligt är det inte att träna en solig höstmorgon? eller bara dricka te en kall och blåsig kväll. nej, jag har nog ändrat inställning lite! ;)
/F

RSS 2.0