det som inte dödar det härdar

Här om dagen när jag skulle åka rullskidor skedde en liten olycka..




Närå, skoja.
MEN, det som hände egentligen var att jag åkte nerför samma backe som orsakade mig detta förra sommaren.
Eller, åkte och åkte. Det regnade och var halt som fan, så jag gick försiktigt ner på sidan, och det såg nog extremt dumt ut. Som tur är så var min enda publik några kossor i hagen bredvid, hoppas jag iallafall. Fast även kossorna glodde som om jag var dum i huvudet. Hur som helst, ner kom jag, utan en enda skråma. Lite cred till mig faktiskt.

För övrigt så är lovet snart slut, och jag har inte hunnit nånting. Eller lite kanske. Men ändå!
Dessutom har jag getingar i min garderob. Jag har nog släppt ut minst 30 stycken de senaste dagarna. Kalaas.

Nu ska jag.. njuta av lovet.
Solooooooong!
/J


tandläkarskräck

alltså
tandläkare.

Jag har aldrig direkt haft tandläkarskräck, men det är ju inte det mysigaste jag vet att ligga där och gapa så att läpparna nästan spricker med lampan rätt i ögonen så man nästan börjar gråta och dessutom någon som pillar runt i munnen på en.

Sedan får dom för sig att dom måste ta lite bilder på tänderna. Fine, gapa stort, in med värsta plastbrickan i munnen, krage runt nacken som dessutom kittlas, bit ihop, andas genom näsan. Klick. Man sitter helt paralyserad för minsa rörelse gör antingen att plastbrickan, som enligt mig är alldeles för stor för munnen, skaver, eller att man får kräkreflexer. Det är bara att hoppas att man blir snygg på första bilden.

Tänk också vilken makt tandläkaren har över oss. Man ligger ju helt i underläge i den där stolen, medans tandläkaren grejar runt med sina instrument, blåser lite luft så munnen torkar, skrapar lite, pillar lite, och som inte det vore nog så ska det in med bananlack också. Hmm. Mn lyder deras minsta befallning, vad annars kan man göra när det enda man kan säga är gahhh, ahhrrggh, aahh. "Kom ihåg att borsta noga" gaarrhgghhh. " använder du tandtråd?" aaaarrgghhhh.

Men det värsta som finns, det är iallafall tandställningstandläkare, som är lite större,mäktigare och farligare än vanliga tandläkare. Inget kan mäta sig med plågorna de utsätter en för, som till exempel att göra tandavtryck. Trycka upp en form med gegga, som smakar snusk, i käken på en och låta den sitta kvar där ett tag. "Såja, andas genom näsan så ska du se att det går bra" visst. sure. om man får kräkreflexer av att ta bilder i munnen så går det inte att jämföra med detta. Dessutom brukar , iaf mina tandläkare, få för sig att det inte blev bra och utsätta mig får plågan igen. Huuuuhhhh. Tur att mina tandställningsdagar är över. Aldrig mer behöver jag spänna tandställningen så att man inte kan tugga på 4 dagar. 
 
Fast tänk ändå vilken tur att tandläkarna finns. Annars hade jag fortfarande sett ut som en deformerad kanin i munnen. Och jag hade aldrig fått sett röntgenbilderna av mina visdomständer. Aldrig fått uppleva känslan av att kunna andas igen när tandavtrycksgeggan tas ut. Nä, tandläkarna gör ett bra jobb, och jag lovar att fortsätta  borsta tänderna ordentligt!

Föressten så är mitt största problem just nu att jag kan lyssna på för mycket musik. jag kommer inte på nånting alls!
See you around
/J


lov, lov, strålande lov

haha
ofta jag sitter och lyssnar på julsånger.
det är faktiskt höstlov.
och jag har SPOTIFY , weeeeeeei.

enda dåliga just nu; jag fick inte igång singstar. damn.

nu ska jag fortsätta min totalslappa dag.

seeya
/J


varsågod. tråkigt blogginlägg.se

Daniel undrar varför vi har en blogg.
Ibland undrar jag också det.

Enligt honom är det enda jag skriver om plugg, plugg och åter plugg. Jag ber om ursäkt. Föressten tror jag inte ens att han har läst vår blogg en enda gång!
Meeeeeen skit samma, jag tänker fortsätta skriva om totalt ointressanta, värdelösa och tråkiga saker. Frivilligt att läsa faktiskt ;)

Kan ju, som vanligt då, berätta om dagen.
Vi fick tillbaka engelskaprovet, hm. Vi hade värdelös resurstid, som vanligt. Vi hade historia, jag somnade. Vi hade naturkunskap, jag gick hem.
Typ så.
Fikat på kaffestugan med Ida har jag också gjort!


Nä, intressantare än så här blir det inte. Jag är tom i hjärnan, det är faktiskt lov nu.
Imorgon ska jag vara hjälptränare, åt min syster bland annat. hehehe.
Längtar ihjäl mig efter sandviken-helgen, men jag måste lära mig att njuta av stunden har jag och ida kommit fram till idag. Så just nu försöker jag uppskatta kvällen på stentorp, helt ensam, typ. Jag har SÅ roligt (Y)
men vi hörs då!
/J

MTB-O

Tjohoo alla trogna bloggläsare!
Jag (frida) har precis varit ute och kört ett MTB-O pass. Och nej, jag har ingen framtid innom den sporten. Jag försökte liksom tänka att jag skulle ge gärnet och cykla på allt jag hade innan passet, men redan till ettan möter jag ett X-antal sandbackar och min motivation sjönk ungefär lika snabbt som jag fick lov att hoppa av cykeln och springa uppför backarn för att inte ramla baklänges. För att överhuvudtaget ha en chans i den här sporten bör man också införskaffa cykelbyxor med den omtalade cykelrumpan! 2,5 timmars utan dessa byxor tycker inte rumpan om.
Nu kommer snart curry-tjejerna + Alicia hit, sen ska det gräddas pannkakor som aldrig förr :D
/F

psykisk plåga

YEEEEEEEEEY,efter ett antal timmars psykologiplugg är min hjärna totalt urblåst och jag kommer inte ihåg nånting. typ.
Detta kommer inte sluta lyckligt,
och jag ska inte utbilda mig till psykolog!

I helgen sprang jag först juniorcupsfinalen och slog sönder kompassen och lite av mig själv. Sedan sprang jag daladubbeln med Ida och orienterade på inskolningsnivå, typ. Resultat äv helgen: en trasig kompass och tio tusen blåmärken. (Y)
Helgens bästa var iallafall att träffa das sandvikentjejer och planera lite inför framtiden, som numera ser MYCKET bra ut :D

Nu borde jag försöka reptera det jag inte lärt mig (allt), men det tänker jag inte.
Jag borde också bränna en skiva till bussen imorgon, men det tänker jag inte heller.
Så vi får väl se vad som händer!

Solooong suckers
/J


frost i gräset och frusna tår

yuup, vintern har kommit till Mora känns det som. Idag var det dags att göra premiär för superunderställs -brallorna, ynka -5 visade termometern i morse. buuurr! men vi bangar inte för kylan utan gav oss ut på morgonens träning som innebar rullskids-OL, riktigt roligt tycker jag! nu ska jag kila och ta en varm och upptinande dusch, sen väntar skola -teori styrka.

återkommer :)

/F


faaaaaaaaaaaaail

Alltså, den här dagen måste vara dömd att misslyckas, iallafall de senaste timmarna.
Först ska jag koka soppa. PÅS-soppa dessutom.
Och jag misslyckas!
Eller, den gick ju och äta, men jag hade  6 dl mjölk istället för vatten så den var mer som kräm.
hehe.
Sedan skulle vi baka bröd.
Det vart aningen torrt, blekt och allmänt smaklöst. Typiskt!

Jaja.
I övrigt så har jag haft historiaprov där jag ordbajsade, som alicia så fint uttryckte det, typ 2 sidor på sista frågan. Annars gick det bra.
Frida har också lät mig städa toaletten, så det var lite vuxenpoäng till mig.
Våran lägenhet är nu ren och fin och luktar melon blandat med nybakat bröd, det är ju skönt det iallafall.

Skickar en kram till 27b i sandviken, med hälsningen ; vi ser fram emot besöket :D

Nu ska jag lära mig 120 glosor. Typ.

Puss!
/J

 


julius caesar hit och dit

Efter 3 h historiaplugg är mitt huvud lika tomt som en ballong, så särskilt mycket lär ju inte ha fastnat..
Fast man kan ju hoppas att jag bara är trött!
Dock borde jag ju verkligen sova nu, inte blogga. Men varför inte liksom.
I helgen var det 25-manna, och det var hur nice som helst!  Det var galet spännande, och vi slutade 5a tillslut :) Bästa dalalag, moahaha. Lovisa lär ha fått stå ut med en del under mina nervösa sammanbrott innan målgång, stackarn :b Min ministräcka gick okej, och moringarnas dumma rykten stämmer inte!

Idag har vi plågat oss igenom ännu ett viborgsrace, det måste ju vara bland det jobbigaste som finns. Regn och kallt var det dagen till ära, så det sattes inte så många pers idag, inte av mig iaf. Menmen. Det är ju desto skönare efteråt! Styrka på det, och sedan plugg somsagt. Kuuuuul! Resten av veckan ser inte så mycket bättre ut historiaprov imorgon, engelska på fredag. Läxor på det. Matteprov nästa vecka. Och psykologi.. Hejdå fritid!
Men i helgen är det iaf Daladubbeln och j-cup avslutning som jag förhoppningsvis får springa, sedan ultralången med Ida, heheh! Ska nog göra orienterare av henne också tllslut!

Mitt iTunes är fucked up och alla låtar har dubblerat sig, gahhhhhhh.

JUST DET, det planeras inför favorit i repris med sandvikenbrudarna 14-15 november! MER ÄN NICE :D nåt att se fram emot i pluggmörkret!
Nu borde jag verkligen sova,
solooooooooooong
/J

fredagsmys

nu är det dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör

nu är det dags för fredagsmys, hoppas inte föräldrarna stör.

 

dagen (efter) före veckans händelse så passar det kanon bra med fredagsmys med sambon och marie här i lägenheten. vi har nyss gjort en super god tacos och nu väntar vi på en äppelpaj som gräddas i ugnen :) under tiden sitter vi här i soffan och har vår egna lilla trubadur haha!

imorgon dar hela skidgym till torsby för att träna skiten ur oss och åka en himla massa varv i skidtunneln. blir nog en bra helg skulle jag tro :)

återkommer med hur många varv vi lyckas skida ihop !

 

ha en finfin helg allihopa!

/F


this is the night

TAGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGAAAA!

partyparty!

see you out there
 /20b


RSS 2.0