latinus

Hejus
Idagus harus vius varitus utus i skogusen. Vius harus läritus ossus latinus, och kollus på trädus.
Detus varus kulus, nuus ärus vius ius curryus hosus erikus ochus marieus. Antonus och kalleus ärus ocksåus härus.
Vius harus detus braus!

20b

Vi drar norr ut

Johanna tycker att jag är lite kass på att uppdatera, men nu ska de bli ändring på det, annars kanske jag blir utkastad från den här bloggen!

här i  20B packas och städas det samtidigt som vi lyssnar på ett grymt bra album, sugarplum fairys nya the wild one.
imorgon 8.00 styr vi kossan mot Sönderhamn där är det nämligen USM i orientering :D det blir fett nice hoppas vi. dalarna kommer krossa, det VET vi ;D jag och marie är nu friska och var nyss ute på ett skönt joggingpass, johanna börjar också friskna till men är dock inte helt tipp-topp, så hon vilar sig iform för att vara bra til lördag. annars vill vi ligga lite långt med hur det står till med formen, vi vill ju inte att konskurenterna ska dra nytta av det, så inga komentarer från joggingpasset ;)) höhö

ikväll kommer Micha och bor hos oss :D vi har planer på att baka kladdkaka, smarrens på det!

ha en kanon helg, för det ska fan i mej vi ha ;D





  • USM 07 Gotland
    oslagbart


onsdag

Salve

läget här i 20b är.. förkylt. Men vi gör allt vi kan för att bli friska, det är ju liksom usm i helgen! Frida är nog friskast, för hon har bara snytit sig 1 gång idag.
Skolan idag var relativt tråkig, först 1.05 franska med Gayet, sen 1,5 h naturkunskap med "Karin, vad heter slaktarn?" och sist men absolut inte minst 1,25 matte med Leif. Idag blåste vi i flaskor, tonerna g, a och c. Nu är jag yr i huvudet. Snart har vi träning, men vi får nöja oss med att gå en promenad in till ica och köpa honung. Jag är trött på att inte få vara med på träningarna nu, mmmmrhhmmrmmmh,
men det ska det snart bli ordning på!
jag måste också säga att jag numera har en egen dator, med internet, i MITT RUM. det är nice.
jag har tyvärr inga bilder att bjuda på, men oroa er inte, det kommer
föressten tycker jag att frida är dålig på att uppdatera!

arrivederci
johanna

oldie

HAHA, titta va jag hitta!
från DOF-lägret 2006 eller nåt
sött ;)


20b har nu stått tomt i 2 nätter, och kommer få stå tomt iaf en natt till pga sjukdom.  Förhoppningsvis pallrar jag mig upp imorgon och tar hand om den stackars lägenheten!
Vi har också missat stafett-dm, och vi som skulle försvara segern :(
Aja, sånt händer, och nästa helg är det usm!

hörs då!
/ js


i love rubriker

hola

jag har återigen fått tag på en dator, denna gång hemma hos våra kära grannar martin och ankan/honken/andreas i 20a som just nu ligger vääligt bra till  på min  plus-lista. anledning: de kom och firade mig igår kväll med kladdkaka och ett hemmagjort ljus bestående av en penna, orienteringstejp och 6 tändstickor. + en jäkla massa roliga/hemska historier :p Innan det blev jag firad av erika,frida och marie, med tårta och idol, och det finns en lång historia till det också som jag inte orkar dra nu ;) För er som nu råkat missa det så var det så att jag faktiskt fyllde år igår!

Idag har det vart en rätt vanlig dag, och skolan sög lite mer än vanligt. Lärarna tycker om att dryga sig och plåga oss, men deras älsklingsfavoritgullispluttis-sak är glosor. Alla lärare ÄLSKAR glosor. Alla elever HATAR glosor. Jag hatar glosor, det är sjab. Men förfan, vi har bara 3 år, och ungefär 1 miljon glosor kvar(Y)  Vi har också vart på blodscreening, och det var inte så farlig faktiskt, det farligaste var att inte få äta frukost på morgonen, ingen frukost=arg mage.
Imorgon åker vi hem, nu har vi faktiskt vart här i hela 2 veckor med undantag för en onödig resa ner till ett blött, kallt och rätt pissigt lång-dm. Det ska bli rätt skönt, och i helgen är det kul tävlingar. + till mig för att jag tänkte KUL tävlingar (y)
snart borde jag gå hem och laga mat; hemgjort bröd + morotssoppa. INTE ILLA VA? erkänn, ni trodde vi levde på makaroner.

ha det bra, för det har jag!
/ joooosis


måndag

8/9

efter johannas välfyllda debutinlägg känner jag pressen på ett spännande inlägg från mig. NOOOT! ;)

idag är vi i 20B en smula trötta efter en skapligt tuff helg. G3-test och träning i fredags kväll och rullskidor till grönklitt på lördag. men tro inte att tränarna nöjde sig med att vi hade tagit oss till grönklitt på under två timmar, nejdå där kördes det skidgång i slalombacken också. för er som trodde att stavgång var något för gammla tanter så kan ni ju bara glömma det! men vi ska inte klaga, hela dagen var nice och träningarna var riktigt kul :D
tacokvällen i curry var en välförtjant belöning och det lär vi verkligen göra om tjejer :D sen vill vi ju inte vara sämre än killarna och deras WORMS-TUNERINGAR, så vi ska allt se till att alla skdigyms tjejer utmans, fast vi tycker singstar är lite kvinnligare än "något spel med maskar" ;)

nu insåg jag precis att johanna redan hade uppdaterat er om slitet i grönklitt med det skadar inte att ni hör det igen ;)
helgen avslutades med att vi genomförde den största stor städningen hittils i 20B, det tog sisådär fem timmar!!! inte så nice.

nu borde vi plugga franska så att inte Gayet blir sur och ger oss 40 glosor till imorgon. vi saknar emma och franska i sammilsdal! agita, ja till och med Tex-mex var fantastisk gemfört med denna franska trollgumma som vi har nu.

förutom Gayet är allt toppen här på stentorp, the city of Mora. livet leker verkligen :D

// F


MORA

TJA,
uppdateringen från mora har vart uslare än min förmåga att hålla mig vaken i bilen, jag vet.  Men nu jävlar ska det bli ändring på det. vi kan faktiskt skylla en del av vår dåliga uppdatering på nollningen, vilken det inte kommer komma några detaljer från eftersom det verkar kunna straffa sig... vi kan iallafall säga så mycket som att det är roligt efteråt ;) Och nu är vi ETTOR! 

förutom nollningen dårå så har första tiden i mora varit N I C E, så härliga människor, träning, ställe, allt! Våran klass är bäst, och man kan träffa alla när som helst, myyyys. Det här är våran första helg här också, för vi har helgläger. Det är jobbigt, men hur kul som helst. Igår hade vi styrka/spänst/snabbhet på gödslan ( idrottsplatsen bredvid stentorp som fortfarande luktar lite fisk från laxrugbyn..) och idag har vi först åkt rullisar upp till grönklitt, vart i björnparken och sen gått stavgång i norrbacken, ugghhh. Sen sov jag,erika&marie vädligt skönt i bussen hem :b imorgon ska vi på lång-DM, och vi ska synda, för vi ska åka med ifk mora dit, förlåt gud.

nu borde jag hjälpa till med maten, men det stod liksom en dator här och då liksom drogs jag dit, för jag har ingen än :@@ vi är föressten hos currybarnen (erika&marie) och gör tacos med moa och ida. nu har jag slut på ord

men bara så att ni vet, vi lever och vi har det bäst!

/ 20b genom johanna

RSS 2.0